Meyland

Meyland is een Belgische machinefabrikant gespecialiseerd in interne opslag- en transportsystemen. Het dankt zijn naam aan de stichters Antoine De Meyere en Richard Roeland die in 1969 de handen in elkaar sloegen als machinebouwers voor de graan- en veevoederindustrie.
Het Adegemse familiebedrijf wist in een korte tijd een enorme groeispurt te realiseren en wisselde hun bescheiden loods in voor twee bedrijfsgebouwen in respectievelijk '78 en '86. Met de ingang van het nieuwe millennium namen de broers Roeland de leiding over het bedrijf en openden een tweede vestiging in Hoboken. Sinds 2018 vonden ze ingang bij de niet-Europese markten zoals Azië en Afrika. Zo bouwden ze ondermeer drie mobiele weegbunkers met ingebouwde transportbanden en een stofafzuigingsysteem voor een Keniaanse klant

Meyland speelt met de introductie van Meyland 4.0 ook in op de digitalisering van productielijnen. Met behulp van slimme sensoren en overzichtelijke online dashboards kan u alle bewegingen binnen het interne transport van uw onderneming nauwgezet en van op afstand monitoren. Zo blijven klanten steeds verzekerd van een continue, vlotte werking van hun productielijnen en kunnen eventuele problemen snel opgespoord en verholpen worden.

Sinds


0

Interne transportsystemen geïnstalleerd


0 +

Medewerkers


0