OZB

Ozbekoglu, OZB, is een vooraanstaand fabrikant en wereldwijde leverancier van kwalitatieve en betaalbare uitrustingen voor de bulkverwerkingsindustrie.

Het bedrijf, met hun oorsprong in Turkije, was actief op de groothandelsmarkt voor consumptiegoederen. In 1992 verlegde het bedrijf zijn focus richting industriële oplossingen voor de verwerking en het transport van stortgoederen. OZB is houder van een ISO-9001, ISO 14001, ISO-45001 en CE-certificering en kan beroep doen op een uitgebreide in-house expertise, die toelaat om unieke machineconfiguraties op te bouwen met gestandaardiseerde componenten. Dit alles op maat van de klant. Hun totaalaanpak wordt gekenmerkt door een onberispelijke technische ondersteuning gedurende de hele economische levensduur van de installaties en deskundig advies, zowel vóór als na verkoop.

In 2009 vestigde het zijn productiefaciliteit met een indrukwekkende oppervlakte van 18.000m² in Temelli, gelegen in de provincie Ankara. OZB is aanwezig in zowel Europa, het Midden-Oosten als de Verenigde Staten, waar het in 2017 een filiaal opende in Atlanta onder de naam OZB-USA. Het bedrijf bouwt sterk aan een internationaal dealernetwerk om de kwaliteit van de dienstverlening nog verder te optimaliseren en zet volop in op robot gestuurde procesautomatisering.

Van vlinderkleppen tot Big Bag losstations

OZB heeft een zeer uitgebreid gamma aan bulkhandlingtoepassingen.

Van verschillende types schroeftransporteurs, een variëteit aan silofilters en polygonale stofcollectoren tot verschillende soorten kleppen, inductieve sensoren die automatisch kunnen ingrijpen bij abnormale drukverschillen, doseersluizen met of zonder aandrijving, vlinderkleppen en plaatafsluiters, pneumatische knijpventielen die een vlotte circulatie van poeders of korrels garanderen en actuatoren voor de automatisering van deze kleppen behoren tot het aanbod.

Verder produceren zij niveau indicatoren voor silo’s en trechters, mechanische druksensoren, elektrische trilmotoren voor trilbodems, pads en nozzles voor het efficiënt fluïdiseren en meevoeren van stortgoed, binactivators voor de mechanische extractie van poeders en granulaten, losstations voor manueel lossen van zakken, beladingsbalgen (voor stofvrij verladen van bulkgoed in tanks/silo’s of open vrachtwagens).

Tenslotte houdt OZB zich bezig met het ontwerpen van innovatieve recyclage-installaties, die bijdragen aan de duurzame productie van beton door het recupereren van afvalwater.

Innovatieve oplossingen voor bulkgoederen


Wenst u aanbod van OZB, overzichtelijk samengegoten in een brochure? Leer het aanbod en de werking van OZB met BRP beter kennen.